luchtbuks

Luchtbuks kopen? Lees dit dan even

Ben je van plan op wild te gaan jagen? Of wil je een luchtbuks kopen om te gebruiken voor de indoor schietsport? Het is belangrijk om rekening te houden met het doel waarvoor je je toekomstige wapen wilt gaan gebruiken. Niet elke luchtbuks is hetzelfde en daarom is niet elk type geschikt voor hetzelfde doel. Let daarom goed op bij de aanschaf van jouw wapen.


luchtbuks

Welke is voor jou?

De luchtbuks wordt ook wel luchtdrukgeweer genoemd. Dit is niet verwonderlijk, want het wapen werkt op luchtdruk en valt daarom binnen de wapengroep luchtdruk. De luchtdruk zorgt ervoor dat de kogel het geweer verlaat. De daarvoor benodigde druk en stuwkracht kunnen via twee verschillende systemen worden gerealiseerd. Dit zijn veerdruk – of gasdruksystemen. De wapens die op veerdruk werken, worden meestal voor recreatie gebruikt. Voor de jacht kiest men meestal voor een luchtgeweer dat werkt op gasdruk.

Even legitimeren

Vraag je je af of je in Nederland zomaar een luchtbuks mag hebben? Het antwoord is ja, maar er is een ‘maar’. Je mag een luchtbuks hebben, tenzij het wapen lijkt op een vuurwapen. Je hebt geen vergunning nodig om het wapen te kopen, te bezitten of voor recreatieve doeleinden te gebruiken. Let wel op; je mag het wapen meenemen naar buiten, maar het moet wel altijd ergens in zitten. Voor personen die jonger zijn dan achttien jaar, is het kopen, bezitten of gebruiken van een luchtbuks niet toegestaan. Daarom zul je je wel even moeten legitimeren wanneer je een luchtbuks wilt kopen.

Gewoon vragen

Een luchtbuks kopen, doe je niet zomaar. Weten wat je ermee gaat doen, staat voorop. Twijfel je over welke je moet hebben of heb je vragen over kogels of andere zaken, schroom dan niet om advies in te winnen. Kijk goed rond in de webshop en stel eventuele vragen gewoon. Zo kun jij straks gebruik maken van een wapen dat bij je wensen past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *