Hypotheek extra aflossen

Het is verstandig om elk jaar de vaste lasten op een rijtje te zetten. Waarschijnlijk zal de grootste kostenpost de hypotheek zijn. Deze grote kostenpost ziet u het liefst zo snel mogelijk dalen om elke maand meer geld over te houden. Maar hoe doet u dat? In dit artikel gaan wij daar dieper op in zodat het duidelijk wordt hoe u extra kunt aflossen op uw hypotheek zodat u elke maand meer geld oplevert.

Krijg inzicht

Veel mensen hebben te weinig inzicht in de details van de hypotheek. Het is belangrijk om elk jaar even de verschillende hypotheekvormen met elkaar te vergelijken. Het kan namelijk zomaar mogelijk zijn dat u een goedkopere hypotheek kunt krijgen. Dan hoeft u niet eens uw hypotheek extra af te lossen.
Maak is een afspraak met een hypotheekadviseur. Vaak is zo’n gesprek gratis en moet u pas kosten betalen als u de hypotheek daadwerkelijk gaat veranderen. Bereken de totale kostenpost en als blijkt dat u alsnog minder betaalt per maand dan is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Hoe houd ik meer geld over

De bovenstaande tips kunnen op korte termijn doorgevoerd worden. Zorg voor inzicht en houdt samen met uw partner de afschrijvingen goed in de gaten zodat u weet wat er precies speelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *