Een checklist voor blogposts toevoegen aan de WordPress-editor

Wil je een blogchecklist toevoegen aan de WordPress-editor?

Een checklist kan u helpen om uw berichten zo goed mogelijk te maken. Als je meerdere auteurs aan je site hebt toegevoegd, kan een checklist iedereen ook helpen om in dezelfde stijl te schrijven en alle details te onthouden.

In dit artikel laten we u zien hoe u een checklist voor blogposts toevoegt aan de WordPress-editor.

Waarom een ​​checklist voor blogposts toevoegen aan de WordPress-editor?

Een goede blogpost schrijven voor je WordPress website is slechts de eerste stap.

Als je klaar bent met schrijven, wil je het bericht bewerken, proeflezen, categorieën en tags toevoegen, het bericht optimaliseren voor zoekmachines en meer.

Dit is waar een checklist kan helpen. Checklists tonen een lijst met taken die u moet doen voordat u uw bericht publiceert, zoals het toevoegen van interne links of alternatieve tekst.

Sommige WordPress-plug-ins zoals AIOSEO gebruik checklists om site-eigenaren te helpen met: zoek machine optimalisatie.

Checklists houden uw bericht doorgaans in de gaten terwijl u aan het schrijven bent en vinken vervolgens elke taak af wanneer u deze af hebt. Dit maakt het gemakkelijk om te zien wat je goed hebt gedaan en waar je nog aan moet werken.

Maar wat als u uw eigen aangepaste checklist in WordPress wilt maken?

Misschien heb je een blog met meerdere auteurs waar je een bepaalde kwaliteitsstandaard voor je inhoud wilt garanderen. Dat is waar checklists van pas komen.

Laten we met dat in gedachten eens kijken hoe u een checklist voor blogposts kunt toevoegen aan de WordPress-editor.

Een checklist voor blogposts toevoegen aan de WordPress-editor

De eenvoudigste manier om een ​​checklist voor blogposts aan de WordPress-editor toe te voegen, is door . te gebruiken PubliceerPerschecklists. Deze plug-in voegt een checklist toe aan het rechtermenu van de WordPress-editor.

PublishPress heeft een lijst met standaardtaken die u aan uw checklists kunt toevoegen. Hiermee kunt u ook aangepaste checklist taken maken voor uw WordPress-blog.

Eerst moet u de plug-in installeren en activeren. Als je meer instructies nodig hebt, raadpleeg dan onze gids over: hoe een WordPress-plug-in te installeren.

Ga na activering naar Controlelijsten » Instellingen.

Hier kun je kiezen waar WordPress je checklist toont. Om een ​​blogchecklist aan de WordPress-editor toe te voegen, moet je het selectievakje ‘Berichten’ aanvinken.

Als je dat hebt gedaan, klik je op de knop ‘Wijzigingen opslaan’.

U kunt dan uw checklist samenstellen door naar: Checklists » Checklists.

Hier zie je alle standaardtaken die je aan je checklist voor blogposts kunt toevoegen. PublishPress kan detecteren wanneer deze taken zijn voltooid en ze voor u afvinken.

Al deze taken zijn standaard uitgeschakeld.

Om een ​​taak toe te voegen aan de checklist voor je blogpost, open je gewoon het vervolgkeuzemenu ‘Uitgeschakeld, Aanbevolen of Vereist’.

U kunt nu kiezen tussen ‘Vereist’ of ‘Aanbevolen’.

Als u op ‘Vereist’ klikt, kunnen auteurs hun blogpost niet publiceren zonder deze taak eerst af te vinken.

Als de gebruiker op de knop ‘Publiceren’ klikt zonder alle ‘Vereiste’ taken te voltooien, toont WordPress het bericht ‘Voltooi de volgende taken voordat u publiceert’.

Als u in plaats daarvan ‘Aanbevolen’ kiest, zal de editor een bericht tonen waarin auteurs worden aangemoedigd om nog openstaande ‘Aanbevolen’ taken uit te voeren voordat ze publiceren.

Auteurs kunnen hun bericht echter publiceren zonder deze taken te voltooien.

Nadat u hebt gekozen tussen ‘Aanbevolen’ en ‘Vereist’, kunt u doorgaan naar ‘Wie kan de taak negeren?’

Hier kunt u bepaalde Gebruikersrollen een bericht publiceren zonder de taak te voltooien, zelfs als die taak ‘Vereist’ is. U kunt er bijvoorbeeld op vertrouwen dat de beheerders of redacteuren van uw site deze taak overslaan als zij denken dat dit het beste is.

Om een ​​gebruikersrol aan uw ‘negeren’-lijst toe te voegen, klikt u op ‘Wie kan de taak negeren?’ doos.

Dit opent een vervolgkeuzelijst met alle verschillende gebruikersrollen op uw site.

U kunt nu eenvoudig op een rol klikken om die gebruikers toe te voegen aan uw ‘negeren’-lijst.

Voor sommige taken moet u mogelijk een maximum- en minimumwaarde instellen. Je kunt bijvoorbeeld een minimum aantal categorieën instellen dat auteurs aan een bericht moeten toevoegen. Raadpleeg voor meer informatie onze gids over: hoe categorieën en subcategorieën toe te voegen in WordPress.

Als de taak een ‘Min’ en ‘Max’ sectie heeft, dan kun je de getallen intypen die je wilt gebruiken.

Om meer taken aan uw checklist toe te voegen, herhaalt u gewoon het hierboven beschreven proces.

U kunt ook aangepaste taken toevoegen aan uw checklist voor blogposts.

Het nadeel is dat PublishPress niet kan controleren of de auteur aangepaste taken heeft uitgevoerd. Dit betekent dat de auteur deze controle handmatig moet uitvoeren.

Voor meer informatie over aangepaste taken die u mogelijk wilt toevoegen, raadpleegt u onze gids over hoe u uw blogberichten kunt optimaliseren voor SEO als een pro.

Om een ​​aangepaste taak te maken, scrolt u naar de onderkant van uw scherm en klikt u op ‘Aangepaste taak toevoegen’.

Hiermee wordt een nieuwe taak toegevoegd die u kunt aanpassen.

Typ om te beginnen de naam van de taak in het veld ‘Voer naam van aangepaste taak in’. Deze tekst wordt weergegeven in uw checklist, dus zorg ervoor dat auteurs precies weten wat ze moeten doen.

U kunt deze taak nu ‘Aanbevolen’ of ‘Vereist’ maken en sommige gebruikers de optie geven om deze taak te negeren door het hierboven beschreven proces te volgen.

Voor aangepaste taken kunt u de gebruikers specificeren die deze taak als voltooid kunnen markeren. U kunt bijvoorbeeld aangepaste taken gebruiken om een ​​speciale controlelijst ‘Bewerken’ te maken voor gebruikers met de rol Editor.

Klik hiervoor op het vakje ‘Welke rollen kunnen deze taak als voltooid markeren’. Dit opent een vervolgkeuzelijst waar u kunt klikken om een ​​van uw gebruikersrollen te selecteren.

Zodra u alle taken aan uw checklist heeft toegevoegd, klikt u op de knop ‘Wijzigingen opslaan’. Nu kunt u de WordPress-editor bezoeken om de checklist voor uw blogpost live te bekijken.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je een blogchecklist aan de WordPress-editor kunt toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *