marketing

Contact met de buitenwereld

Wanneer je de marketing verzorgd voor een bedrijf ben jij degene die contact heeft met de buitenwereld. Je bent verantwoordelijk voor het feit dat de werkzaamheden van het bedrijf worden bevorderd. Zo kun je ervoor zorgen dat producten meer in de schijnwerpers komen door internet, televisie of flyers. Maar bijvoorbeeld ook door de diensten aan te raden en op internet goede reviews te verspreiden. Naast dat je dit allemaal organiseert, zorg je ook voor een plan. Hoe ga je die dingen eigenlijk aanpakken en uitvoeren? Hoe zal het resultaat zijn? En achteraf analyseren wat het resultaat is. Zo krijg je inzicht in de marketing van het bedrijf.


marketing

Waardering in de marketingwereld

Werken in de wereld van de marketing is heel populair. Dat komt waarschijnlijk doordat het onder hetzelfde dakje valt als reclame. Hoewel we een hekel hebben aan reclames op televisie, zitten daar hele intelligente mensen achter. Ze krijgen het keer op keer voor elkaar dat we weer Robijn stralend wit kopen want nu hebben ze die knappe man betaald voor de reclame. Wanneer je geïnteresseerd bent hierin, krijg je ook veel waardering voor het product. Zo zit het dus met reclame, maar net zo goed met marketing. De directeur van Robijn wilde graag dat zijn productbekendheid weer even werd opgefrist en de marketing is daarmee aan de slag gegaan. Het bevordert de verkoop van he wasmiddel. Het kost veel energie, tijd en moeite om dus in de marketing te werken.

De Marketing Award

Personen of bedrijven die het goed doen op marketinggebied kunnen zelfs kans maken op de zogenoemde Rotterdam Marketing Award. Deze werd dit jaar uitgereikt aan de burgemeester, namelijk Ahmed Aboutaleb. Hij zou de stad namelijk heel goed gepromoot hebben het afgelopen jaar. Promoten is dus zeker een kernwoord binnen de marketing waar heel veel vanaf hangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *