3 tips voor een productievere werkdag

Herkenbaar? Aan het einde van de dag heb je voor je gevoel veel te weinig gedaan. Hoe kan dat toch? Vaak ontbreekt het aan een duidelijke planning en is er te veel afleiding. Pas drie simpele verandering toe en je zult veel productiever zijn!

Maak een planning

Een planning maken, betekent rust in je hoofd. Schrijf de dingen op die je moet doen zodat het niet in je hoofd blijft malen. Maak bij voorkeur ’s avonds een to do lijst voor de volgende dag. Eventueel kan het ook in de ochtend.

Goed omgaan met email

Je kent het wel. Even email checken en voor je het weet zit je weer een half uur mailtjes te lezen en kom je niet toe aan de dingen die je gepland had om te doen. Controleer je mail daarom maar maximaal 2 keer per dag. Begin eerst met de dingen die je voor die dag gepland had en daarna pas je mail. Dus bijvoorbeeld om 12.00 uur en om 16.00 uur je mail bekijken.

Social Media effectief gebruiken

Social Media is ook een enorme tijdsverlinder. Even deze post bekijken, dan die post en voor je het weet ben je weer een uur verder en slaat de stress weer toe. Want je hebt nog niet gedaan wat je zou moeten doen. Ban je Social Media daarom tijdens je werkdag. Kijk als je ’s avonds thuis bent even je Social Media maar bepaal wel van te voren hoe lang je er op wil zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *